2013. december 5., csütörtök

The 5th day of Christmas

Ha már időnk jelentős részében a divatról és a ruhákról beszélünk, akkor következzen egy bejegyzés az igazi karácsonyi ruhadarabokról. A mintás pulcsikról és puha zoknikról. :)
A kötött pulóverek a tél kedvelt darabjai, főleg a világos, fehér, tört-fehér, bézs színek a gyakoriak, s bár valóban a tél jut róluk eszünkbe (mivel máskor nem szokás ilyet viselni, olyan vastag), a flitteresek és csillámos fonalakból készültek pedig egészen elegánsak, nem kapcsolódnak olyan konkrétan a karácsonyhoz, mint a színes, rénszarvasos, szívecskés, hópihés stb. darabok. Az ilyeneket viselni tudni kell és azt is akkor lehet a legjobban, ha a stílusunkhoz és személyiségünkhöz leginkább megfelelőt találjuk meg. Így például vicces nagy feliratot vagy mikulásfejet tartalmazót, visszafogott fehér-kék-szürke árnyalatúakat vagy a jellegzetes vörös-zöld színűeket. Én egy egyszerűbb fehér mintás, vörös darabra vágyom, de nem sietem el, majd egyszer szembe jön velem a tökéletes darab! :) Addig is ez áll hozzá a legközelebb, amit a képen láttok.
Amilyet én szeretnék /
Which kind I'ld like
---------------------------------------------------------------------------------
If we already spend most of our time with speaking about fashion and clothes, then here is an article about christmas clothes. About the printed sweaters and soft socks. :)
The knitted jumpers are one of the most beloved pieces in winter and people mainly have white and beige colored ones, and although they remind us to winter (mostly because we don't really wear them in other seasons), and the spangled ones and which includes shiny wool are even quite elegant, they don't fit as much to Christmas as the colorful sweaters with the reindeers, hearts, snowflakes etc. on. If we buy one we have to pull them off. And we can really do that if we find one that fits our style and presonality. For example one with a funny title or with a big Santa face on it, or a sophisticates one with white-grey-blue colors or a traditional sweater in red and green colors. I'ld love to have a simple red one with white prints, but I don't want to rush, because some day the perfect one will come and find me! :) 'Til then here's one, that you can see on the photo, which is the most similar to what I want.


 A brit Vogue divattervezőkkel alakíttatott át kötött pulóvereket, melyeket jótékony célból el is adtak. Néhányat kiválogattam, de a többit itt megtaláljátok.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
The british Vogue asked some designers to make-over a knitted jumper, and they sold them in a charity case. I collected a few nice ones, but you can find all of them here.
 Alexander McQueen                           Vivienne Westwood   
 Burberry
Mary Katrantzou                                   Giles Deacon 

Most pedig íme néhány "tradicionális" karácsonyi mintájú pulóver, amelyet már többen meg tudnak fizetni.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
And now here are a few "traditional" christmas sweater, that more of us can pay for.
 
 F&F
 Forever21
H&M

A cuki karácsonyi mintás zoknikból már egész vad darabokat is képes az ember venni, hiszen senki nem látja (az utcán). Én ezekből is inkább a hagyományos mintájúakat kedvelem, van is egy régebbi darab a Primarkból, amely társaihoz hasonlóan nagyon puha és meleg.
Ha a rikító az élénk piros-fehér minta furán is nézhet ki a lábamon én nagyon szeretem viselni Karácsonykor, mert tökéletesen passzol az ünnephez és a vidám hangulathoz. Stílusos és kész! ;)
----------------------------------------------------------------------------------
We are able to buy some crazy types of the cute christmas socks, because nobody can see it (on the streets). Also here I prefer the traditional printed ones, I even have and older one from Primark, which is, similarly to the others, very soft and warm.
Maybe my flashy red-whiter printed look weird on my feet, I love to wear them on Christmas, because they passes the holidays and the joyful feeling perfectly. It's stylish and that's enough! ;)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése