2013. december 9., hétfő

The 9th day of Christmas

Az egyik legkönnyebb és leghatásosabb eszköz a karácsonyi hangulat eléréséhez (a havon kívül) a karácsonyi dalok hallgatása. Talán sokak hamar megunják egész hónapba ezeket hallgatni és a könyökükön jön ki, de én nagyon kedvelem őket, vannak lassúak és gyorsak, vidámak és szomorúak, és a sok feldolgozásból nem is lehet választani. Hiszen manapság egy rendes énekesi karrierhez hozzá tartozik egy karácsonyi CD kiadása, vagy legalább 1-2 dal feldolgozása is. Néhány név: Mariah Carey a karácsonyi dalok királynője, Celine Dion, a Destiny's Child, Michael Bublé, vagy most éppen Leona Lewis és Kelly Clarkson.
Az én kedvenc CD-m egy régi, '40-es és '50-es évek dalait tartalmazó dupla CD, mely többek között Bing Crosby, Frank Sinatra és Judy Garland feldolgozásait tartalmazza. Nagyon hangulatos!
Youtubeon el is készítettem egy lejátszási listát összegyűjtve "néhány" (több mint 100) karácsonyi dalt, tele ezekkel, illetve Bubléval, Mariahval és Gleevel, nem elfeledkezve a klasszikusról, mint például a Last Christmas vagy a So this is Christmas. ITT megtaláljátok, érdemes véletlenszerű lejátszásba hallgatni, hogy még változatosabb legyen. Remélem tetszik!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A kedvenc karácsonyi albumom /
My favourite christmas album
One of the most easiest and effective ideas to get the christmas feeling (next to the snow) listening to christmas songs. Maybe a lot of people are bored of listening to them all month long, but I love them, there are fast and slow ones, joyful and sad ones, and we can choose of so many versions. 'Cause nowadays you can't have a big carrier as a singer without having a christmas album or at least a couple adaptations. A few names: Mariah Carey the queen of christmas songs, Celine Dion, the Destiny's Child, Michael Bublé, and now Leona Lewis and Kelly Clarkson.
My favourite is an old double CD full of songs from the '40s and the '50s, including versions by Bing Crosby, Frank Sinatra and Judy Garland. It's so great!
I have made a playlist on Youtube collection "a few" (more than a 100) christmas songs, including these, and others by Bublé, Mariah and Glee, not forgettin' about the classics, like Last Christmas os So this is Christmas. HERE you can find it, it worths listening to in a random mix, making it more varied. I hope you like it!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése