2013. március 30., szombat

T.W.P. - Eljegyzés / Proposal

Úgy döntöttem, hogy sokkal egyszerűbb és rövidebb, ha a The Wedding Project címet egyszerűen lerövidítem T.W.P.-re. A Wedding címke alatt egyébként mindent megtaláltok majd ezzel kapcsolatban.
Mielőtt még mindenkire rázúdítanám az esküvői ruha kollekciókat, a szebbnél szebb fotókat helyszínekről és kreatív ötleteket, természetesen én is azzal kezdem, amivel minden elkezdődik: az eljegyzéssel.
Természetesen szinte az egész procedúra egészen egyéni. Valaki szereti, ha közönség előtt kérik meg a kezét, míg mások (mint én) inkább egy tengerparti, meghitt eljegyzésről álmodoznak. A gyűrű kiválasztását is sok egyéni dolog behatárolja, először is a vőlegény ízlése, az ára, a stílusa...
A Brides magazin honlapján azonban találtam néhány általános tanácsot és ötletet, amiket lefordítottam nektek, s amiket érdemes legalább elolvasni.
---------------------------------------
I decided, that it's even more simpler and shorter, if I easily make the The Wedding Project title shorter, to the T.W.P. Otherwise you can find everything, what's connected with this, under the Wedding label.
Before I would volley all the wedding dress collections, the prettier and prettier photos of places and creative ideas to you, of course I also start, that everything starts with: the proposal.
Naturally almost the whole procedure is unique. Somebody likes, if she will be engaged in front of an audience and others ( just like me) likes better a pleasant, proposal on the sea-cost. Also a lot of individual things determine the chosing of the ring, for example: the taste of the groom, the prize, its style...
But on the Brides magazine's website you can find some useful pieces of advice and ideas, which worth at least to read.

1. Oszd meg a hírt a hozzád közelállókkal, mielőtt még megújítanád a Facebook státuszodat. Nem jó, hogyha az akupunkturistád előbb tudja meg, mint a nagymamád.
2. Biztosítsd le a gyűrűdet. Ha bármi baja lenne, leesne egy gyémánt vagy elveszne akkor mindenképp jó, hogy biztosítva van.
3. Manikűröztess! Mindenki a kezedet fogja nézni, úgyhogy itt az idő, hogy a barátnőddel együtt profi manikűrre tegyél szert!
4. Az eljegyzés nem csak álmaid esküvőjének megszervezését jelenti, hanem azt is, hogy további életedet lelki társaddal töltheted le. Hagyj időt és élvezd ki, mielőtt beleugranál a szervezkedésbe.
5. Az egyik lejélvezetesebb rész, amikor összeülhetsz a vőlegényeddel megbeszélni az ötleteket és fantáziákat, ezeken persze később is változtathattok.
6. Beszéljétek meg a pároddal, hogy mennyi pénzt szántok rá, hogy tudjátok, előreláthatólag mire mennyit költötök.
7. Beszéljétek meg a dátumokat. Tavaszi, kerti esküvőt szeretnétek, vagy őszit az erdő fái között. A mézesheteket a hegyekben vagy a tengerparton akarjátok tölteni? Persze a közeli barátokkal és rokonokkal is próbáljatok egyeztetni, hogy mindenki ott lehessen.
8. Ha esküvő szervezővel szeretnétek dolgozni, itt az ideje lefoglalni, mielőtt bármilyen árussal beszélnétek.
9. Keressetek egy helyszínt! A környezet kiválasztása minden döntéseteket meghatározhatja.
10. Maradj összeszedett! Egy ilyen esemény megszervezése nem könnyű dolog, egy listával könnyen rendszerezheted a tennivalókat.
11. Ha megvan a helyszín és az időpont, itt az ideje kiválasztani a papot, a fotóst, a bandát vagy DJt. Sokukat hamar lefoglalják, így nektek is időben biztosítani kell az időpontot.

Érdekességek / Fascinating Engagement Facts:
1. A fiúk 61% beszél a barátnőjével a gyűrűről, mielőtt megveszi.
2. A legkedveltebb hónap az eljegyzésre? A december.
3. A mennyasszonyok 27%-a, az eljegyzést követően legelőször a legjobb barátnőjét hívja fel.
4. Az átlagos jegygyűrű ár: 5,229$ (kb. 1.200.000 Ft)
5. A mennyasszonyok 75%-a az eljegyzés után hamar lecseréli a Facebook státuszát.
6. Megközelítőleg évente 2000 pár jegyzi el egymást Disneylandben.
7. A férfiak 29%-a viselne eljegyzési gyűrűt.
8. Az eljegyzések átlagos hossza: 14,7 hónap.
9. Évente 75-100 pár megy el a Szabadság szoborhoz az eljegyzéshez.
10. A párok 69%-a készít eljegyzési fotót.
11. A menyasszonyok 37%-a teljesen meglepődik az eljegyzésen.
12. A párok 46%-a Facebookon keresztül jelenti be az eljegyzését.

Eljegyzési etikett / Engagement etiquette
1. Először a szüleidet és a párod szüleit hívd fel az örömhírrel. Kellemetlen, ha mástól tudják meg, és ha személyesen nem is tudod elmondani, egy telefonhívást mindenképp megérdemelnek.
2. Bár manapság inkább csak régi hagyományok, az apukák nagy része értékeli, hogyha a fiú megkéri tőle a lánya kezét. Beszélj erről a barátoddal, illetve, ha nem tudod, apukád mit szeretne, akkor anyukádat kérdezd.
3. Ha esetleg az esküvőt lefújják, elvileg a menyasszony megtarthatná a gyűrűt, de a legjobb, ha visszaadja. Bár ez egy jelkép is, inkább jelzi az elkötelezettséget, ami ebben az esetben nem lesz. A gyűrű visszaadása egyben egyfajta tiszta, friss helyzetet is ad.
4. Ha a szüleid valakit meghívtak, akit te nem látnál szívesen az esküvődön, akkor már nincs mit tenni. Mindenképp beszéld meg jövendőbeliddel és családjaitokkal, hogy milyen esküvőt szeretnétek és kiket szeretnétek meghívni.
5. Természetesen te is megkérheted a barátod kezét, informális vagy akár tradicionálisan is, ahogy szeretnéd. Bár nem ajánlott, gyémántgyűrűt venni, vehetsz bármi mást kiegészítőt, amit viselhet egész nap (órát, nyakláncot, vagy másfajta gyűrűt is). Sok menyasszony jelölt, aki meg akarja kérni a barátja kezét magának vesz gyűrűt, amit a barátja felhúzhat az ujjára.
6. Ha nem tetszik a gyűrű, azt is mindenképp el kell mondanod a vőlegényednek. Együtt választhattok egy másik gyűrűt. A legtöbb fiú megérti, hogy számodra fontos a gyűrű kinézete, amit egész nap viselsz.
7. Ha az eljegyzési időszakot hosszabbnak tervezed, nem érdemes a legelején elkezdeni szervezni az esküvőt, hiszen változhatnak az ötleteitek, az ízlésetek vagy akár a ruhaméretetek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése