2014. március 18., kedd

Paris Fashion Week - '14 F/W

Ezzel a bejegyzéssel is eléggé megcsúsztam, de időm se volt túl sok, illetve ez a divathét tart a legtovább és tartalmazza a legtöbb showt, így a dolgokat összeszerkeszteni sem volt olyan egyszerű... De most már minden kész, úgyhogy íme egy kis visszaemlékezés Párizsra:
- A színek terén a bemutatott kollekciók többsége a vörös, bordó, burgundi árnyalatokat használta (Christine Phung, Elie Saab, Giambattista Valli), de kellemes meglepetésként a zöldes és narancsos színek is feltűntek, persze visszafogott és elegáns formákban (Vionnet, Kenzo, Zadig & Voltaire).
- Az overall már a nyári szezonban is visszatér (hamarosan egy street style cikkben is szerepel majd) és sok tervező praktikussága miatt az őszi kollekcióba is belecsempészte. (Givenchy, H&M, Leonard, Paul & Joe)
- A kabátok persze elengedhetetlen darabok és ha már a designerek nagy része még mindig rövid ruhákba és szoknyákba küldte ki modelljeit, legalább hosszabb, minimum térdig érő kabátokat adtak rájuk. (Dior, Elie Saab, Givenchy, John Galliano, Miu Miu)
- Az övek manapság kedvelt kiegészítők és most több kollekcióba hangsúlyosabb szerepet kaptak, vastagságukkal, kemény anyagukkal vagy díszítettségükkel. (Balmain, Lanvin, Louis Vuitton, Vionnet)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I know, that I am late again with this article, but I didn't really have enough time and this is the longest fashion week, including the biggest amount of shows, so I had plenty of things to edit... But now, everything is ready, so here is a little throwback to Paris:
- With the colors, there were red and burgundy shades in most of the collections (Christine Phung, Elie Saab, Giambattista Valli), but as a sweet surprise we found some green and orange colors too, of course, only in low-key and elegant ways.
- The jumpsuits already has a comeback in the summer season (there will be also a street style article including them too) and a lot of designers put them into their fall collections too. (Givenchy, H&M, Leonard, Paul & Joe)
- The coats are most-have pieces and if the designers already dressed their models into shrt skirts and dresses, they gave them some longer coats, with a minimum knee-length. (Dior, Elie Saab, Givenchy, John Galliano, Miu Miu)
- Belts are really used accessories nowadays and in a few collections they also got some bigger parts with their thickness, hard material or ornaments. (Balmain, Lanvin, Louis Vuitton, Vionnet)

Streets 

    Emmanuelle Alt                                      Gemma Arteton
Jessica Alba
  Leandra Medine                                   Malaika Firth  
 Miroslava Duma
 Nicole Warne
 Olivia Palermo                                       Tina Leung    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése